Gratis proefles
skip to Main Content

Eigenlijk hoort alles van binnenuit aangepakt te worden.

Van binnenuit kom je namelijk bij oorzaken terecht. Dit geldt voor zowel het lichaam als de geest.

Enkele voorbeelden;

  • Bij een slechte huid kan het zijn dat jij producten eet waar je overgevoelig voor bent. Het kan ook zijn dat je tekorten hebt van bepaalde vetzuren, vitamines en/of mineralen.
  • Wellicht is je darmflora niet helemaal optimaal voorzien van goede bacteriën.
  • Bij vermoeidheid idem. Bij vermoeidheid ben ik ook zeer benieuwd hoe je belasting cq belastbaarheid eruit ziet? Hoe ziet jou dag eruit? Is jou arbeid / rust verhouding in balans?
  • Heb je pijnklachten? Waar komen deze vandaan? Nee, een diagnose; reuma, fibromyalgie, neuropathie etc is geen oorzaak. Dit is er, maar hoort er niet te zijn. Ook hier zit de disbalans diep van binnen.

Bij bovenstaande voorbeelden gaan wij op zoek naar de oorzaak en gaan hier van binnenuit mee aan de slag. Zo kun je doelgericht behandelen.

Middels medicijnen blijf je aan de buitenkant werken. Je doet iets aan de symptomen, maar komt niet bij de oorzaak.

Hetzelfde geldt voor sporten. Kracht en cardio zijn beide belangrijk. Heel belangrijk zelfs. Maar hoe is jouw basis? En dan bedoelen wij hiermee de basis van binnenuit. Met een moeilijk woord gezegd; jouw “core stability”. Je kunt nog zoveel sporten, maar als jou core niet goed ontwikkeld is, dan wordt opbouwen lastig en ben je ook blessure gevoelig. Ik weet dat bij veel mensen die core niet optimaal is.

Jammer, want je slaat hiermee een belangrijke stap over.

Niet te vergeten onze mind.

Tsja, niet onbelangrijk die geest van ons. Wist je dat ook deze beïnvloedt wordt door veel factoren die van binnenuit komen? Zo speelt de darmflora een onwijs belangrijke rol waar het gaat om jouw stemming. Bepaalde darmbacteriën zijn hierbij erg belangrijk en denk aan vitamine en mineralen. Bepaalde tekorten kunnen zelfs leiden tot een depressie. Men krijgt dan vaak anti depressiva en/of slaapmedicatie. Jammer, want ook hiermee kom je niet bij de oorzaak.

Bij Health Boutique Oisterwijk werken wij van binnenuit. Wij werken niet met standaard schema’s. Elk individu is uniek en verdient een plan op maat.

Back To Top