Gratis proefweek
skip to Main Content

Yin yoga

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken het dieper gelegen (spier)weefsel.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt.

Een goede balans (Yin versus Yang) is belangrijk. Sporten (yang) richt zich op het versterken van de spieren en het verbeteren van de kracht. Zou je alleen maar hier de focus op leggen dan ga je op den duur blessures ontwikkelen. Het is van belang om tevens het bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

 

Health Boutique Oisterwijk Yoga
Health Boutique Oisterwijk Yoga
Back To Top